Grozs ir tukšs.

5 VEIDI KĀ PANĀKT ZĪDAINI MAIGU ROKU ĀDU

5 veidi kā iegūt zīdaini maigu roku ādu

Vai Tavas rokas mēdz būt sausas un nogurušas? Manas arī!

Mūsu roku ādai it īpaši pavasarī ir grūts laiks, jo ziemas dūraiņus nomaina dārza cimdi un rokoties pa dobēm, roku āda tiek papildus pakļauta mitrumam un vējam. Roku ādai ir izteikti mazāk taukaudu, tāpēc tās ātrāk dehidrējas un tām arī straujāk parādās novecošanās pazīmes. 

Pēdējos 2 gadus situācija ir vēl mazliet sliktāka, jo mēs daudz biežāk mazgājam rokas un ikdienā lietojam arī roku dezinfekcijas līdzekļus, lai pasargātu savu veselību. Tas viss kopumā ir papildu kairinājums ādai, kas grauj ādas aizsargspējas un bojā to.
Pat mani bērni atzīst, ka rokas ir kļuvušas sausas, un ir sajūta, ka nepieciešamas papildu rūpes par tām. 
Biežas roku mazgāšanas rezultātā tiek izvadītas dabiskās eļļas, kas var izraisīt sausas, apsārtušas vai pat zvīņainas rokas, trauslus nagus un sausas kutikulas. Ļoti iesaku rokas mazgāt remdenā ūdenī, jo auksts ūdens padara ādu raupju un tā sāk lobīties, bet karsts ūdens ādu sausina.
Skaistas, koptas un maigas rokas sniedz pārliecības sajūtu un tādas rokas negribēsies slēpt zem galda, tāpēc mums ir recepte, kas Tavas rokas padarīs īpaši zīdainas. 

5 veidi kā iegūt zīdaini maigu roku ādu

5 veidi, lai novērstu sausas roku ādas problēmu:

  1. Dārza darbos, cik vien iespējams, valkā kvalitatīvus gumijas cimdus, lai roku ādu netraumētu un ādā neveidotos mikroplaisas, kas ietekmē ādas stāvokli.
  2. Regulāri uzklāj mitrinošu roku krēmu. Mūsu Mitrinošais roku krēms uzlabos ādas elastību un palīdzēs regulēt mitruma līmeni.
  3. Katru vakaru uzklāj nagu pamatnei kutikulas eļļu, lai mitrinātu, aizsargātu un veicinātu veselīgu nagu augšanu un uzlabotu roku izskatu kopumā.
  4. Tāpat kā ķermenim, arī roku ādai laiku pa laikam ir nepieciešams skrubis, lai atbrīvotu roku ādu no atmirušajām šūnām un veicinātu asinsriti, kā arī lai roku krēms varētu iesūkties dziļākajos ādas slāņos.
  5. Reizi mēnesī palutini savas rokas ar pašgatavotu masku, lai rokas atgūtu dabisko mirdzumu un kļūtu zīdainas un maigas. Idejas pašgatavotam roku skrubim un maskai aprakstīju zemāk.

Cukura un citrona skrubis

Sajauc 1 ēdamkaroti cukura ar 1 tējkaroti olīveļļas vai kokosriekstu eļļas un pievieno sulu no 1 citrona.
Citrons ir lielisks C vitamīna avots, kas palīdz līdzsvarot roku ādas izmaiņas no saules iedarbības, cukurs ir dabisks pīlings un pietiekami maigi noņem atmirušās ādas šūnas, savukārt, kokosriekstu eļļa ir pazīstama ar savām antioksidanta un mitrinošajām īpašībām, kas var palīdzēt atjaunot ādas dabisko PH līmeni. 
Sajauc masu līdz mitru smilšu konsistencei. Ar iegūto skrubi maigi berz abas plaukstas, noskalo ar siltu ūdeni un maigi nosusini.
Noslēgumā uzklāj mūsu Aizsargājošo roku krēmu, kas atjaunos sasprēgājušas un bojātas ādas dabisko aizsargslāni. Tā sastāvā ir mango sviests un avokado eļļa, kā arī kumelīšu un kliņģerīšu ekstrakti.

Avokado roku maska

Sablenderē 1 gatavu avokado, 1 ēdamkaroti olīveļļas, 1 tējkaroti kokosriekstu eļļas, ½ tējkaroti citrona sulas un 1 ēdamkaroti vārītu auzu pārslu.
Avokado piemīt mitrinošas un ārstnieciskas īpašības, olīveļļa ir bagāta ar antioksidantiem, kokosriekstu eļļa mitrina un tai piemīt arī pretiekaisuma iedarbība, citrona sula padara ādu gaišāku, bet auzu pārslas sniedz papildu nomierinošu un mīkstinošu efektu. 
Iezied rokas ar gatavo masu, ietin tās dvielī, kuru nav žēl nedaudz sabojāt, un atstāj masku iedarboties uz 10-20 minūtēm. Pēc tam noskalo un pabaro rokas ar mūsu Barojošo roku krēmu, kas uzlabos ādas elastību un nodrošinās pilnvērtīgu ādas barošanu. 

Rūpējies par sevi! Ieplāno laiku savu roku kopšanai un atpūtai, apvienojot roku kopšanas rituālu ar meditācijas brīdi. Šāds mirklis sev būs ideāla labsajūtas sesija sava ķermeņa un prāta relaksācijai. 

Lai Tavs pieskāriens tik maigs kā pirmie pavasara asniņi, kas lūkojas pretī saulei un siltumam!

Maija Rieksta-Riekstiņa,
Vegan Fox radītāja un vadītāja