Grozs ir tukšs.

atbalsta iespējas dzīvniekiem

Atbalsts dzīvniekiem.
Ikkatram no mums ir sava misija un Vegan Fox misija stiepjas daudz plašāk par vegānisku un dabai draudzīgu kosmētiku. Mūsu mērķis ir darīt labu un iedvesmot citus rīkoties līdzīgi, tāpēc savu brīvo laiku un līdzekļus veltām apkārtējās vides sakārtošanai un dzīvnieciņu mīļošanai.

Kā Tu vari palīdzēt dzīvniekiem?
Atbalsts šajā laikā jo īpaši nepieciešams dzīvnieku patversmēm, tāpēc aicinām palīdzēt ikvienu, kas to var!  Dzīvnieku patversmēs mītošajiem dzīvniekiem palīdzēt var dažādos veidos.
Patversmes darbinieki un iemītnieki būs ļoti pateicīgi par dāvinājumiem, kas atvieglo ikdienas dzīvi, palīdz samazināt uzturēšanas izmaksas vai labiekārtot patversmes teritoriju. Pie šādiem dāvinājumiem pieder:

  • Pavadas un kakla siksniņas
  • Barošanas bļodas
  • Suņu barība (labas kvalitātes konservi) un kārumi
  • Pakaiši un smiltis kaķu tualetēm
  • Malka
  • Materiāli žogu labošanai un būdu siltināšanai
  • Makulatūra
  • Suņu un kaķu rotaļlietas
  • Labas kvalitātes salmi
  • Dabīga materiāla segas, pārklāji, palagi un dvieļi

Nepieciešamo lietu saraksts gan var mainīties, tāpēc pirms došanās uz izvēlēto patversmi, iesakām sazināties ar patversmes darbiniekiem un noskaidrot, kādi dāvinājumi šobrīd ir aktuāli.
Vēl viens veids, kā vari sniegt atbalstu, ir darbs. Kļūsti par patversmes brīvprātīgo palīgu, apciemo kaķus vai arī dodies pastaigās ar suņiem. Lai gan katrai dzīvnieku patversmei, iespējams, ir nedaudz atšķirīgi ciemošanās noteikumi, princips paliek viens – pastaigās ar suņiem var doties ikviens, kurš ir sasniedzis vismaz 14 gadu vecumu un var uzņemties atbildību par uzticēto dzīvnieku.

Protams, vislielākais atbalsts, ko vari sniegt patversmes iemītniekiem, ir adopcija. Dzīvnieka izvēle ir atbildīgs solis, tāpēc šis lēmums nedrīkst būt mirkļa iegriba. Kārtīgi jāapsver visi plusi un mīnusi, kā arī nopietni jāizvērtē savas iespējas aprūpēt no patversmes paņemto dzīvnieku. Pirms pieņem lēmumu adoptēt suni vai kaķi no patversmes, pavaicā sev – Vai es spēju veltīt pietiekami daudz laika un uzmanības šim dzīvniekam? Vai man pietiks pacietības? Vai finansiāli spēju to atļauties? Vai varu nodrošināt labas mājas? Un tikai tad, ja atbildes uz visiem šiem jautājumiem ir pozitīvas, Tu vari kļūt par audžuvecāku. Pretējā gadījumā Tavs laiks vēl nav pienācis, tomēr tas nenozīmē, ka nevari palīdzēt – vienmēr vari veikt ziedojumu vai kļūt par pastāvīgo ziedotāju, atbalstot bez mājām palikušo dzīvnieku uzturēšanu patversmē. Tavs atbalsts ļaus pabarot, apkopt un nodrošināt dzīvnieku labklājību patversmē.

Savukārt, ja vēlies palīdzēt savvaļas dzīvniekiem, aicinām domāt nedaudz plašāk. Kļūsti par lapsas draugu un palīdzi apturēt cietsirdību pret nebrīvēt turētiem savvaļas zvēriem. Palīdzi sakopt Latvijas mežus un pļavas, atbrīvojot vidi no atkritumiem. Piekop dabai draudzīgu dzīvesveidu, tādējādi samazinot atkritumu apjomu, kas kaitē savvaļas zvēriem, putniem un zivīm, vai arī atbalsti ražotājus, kas domā un rūpējas par dabu un tās iemītniekiem, izvēloties viņu ražoto produkciju.

Arī iegādājoties Vegan Fox produktus, Tu sniedz palīdzīgu roku, jo mēs varam paveikt vēl vairāk labus darbus dzīvnieku atbalstam un apkārtējās vides uzlabošanā.

Ko Tu vari darīt, lai veicinātu dzīvnieku labklājību un izglītot sabiedrību šajos jautājumos?

 

Uz tikšanos, Tavs Vegan Fox!