Grozs ir tukšs.

5 paradumi, ko ieviest savā ikdienā

Kā mainīt savus ikdienas paradumus

5 paradumi, ko ieviest savā ikdienā
Man ir patiess prieks redzēt, ka arvien vairāk cilvēku vēlas dzīvot saskaņā ar dabu un pievēršas veselīgāka, mierpilnāka un ētiskāka dzīvesveida meklējumiem. Ja arī Tu esi gatava spert soli pretim šādam dzīvesveidam, Tev ir paveicies, jo, manuprāt, tieši pavasaris ir vispiemērotākais laiks, kad ieviest pārmaiņas savos paradumos.
Lūk, 5 ieteikumi, kas var palīdzēt!

1. Ēd pilnvērtīgu un sabalansētu uzturu
Šis noteikti Tev nav nekāds pārsteigums, jo uzturs allaž bijis veselīga dzīvesveida galvenais priekšnosacījums. Ievies savā ēdienkartē vairāk svaigus augu valsts produktus – augļus, dārzeņus, ogas, riekstus, sēklas, graudaugus un pākšaugus. Samazini taukainu, ceptu un saldu ēdienu patēriņu un ievēro regulāras ēdienreizes.
Pats galvenais – neaizmirsti padzerties, jo ūdens ir vitāli nepieciešams mūsu organisma funkcionēšanai. Ūdens trūkums ietekmē fizisko un psihisko veselību, kā arī paātrina novecošanās process visā organismā. Universāla formula optimālam šķidruma daudzumam ir 30 mililitri ūdens uz 1 kilogramu svara.

2. Nodarbojies ar fiziskām aktivitātēm vismaz 90 minūtes nedēļā
Mūsu ķermenis ir veidots tā, lai mēs nemitīgi būtu kustībā, tādēļ fizisko aktivitāšu trūkums nereti rezultējas ar muguras sāpēm, lieko svaru, paaugstinātu asinsspiedienu, enerģijas un dzīvesprieka zudumu. Lai uzturētu sevi tonusā, nodarbojies ar sportu 3 līdz 4 reizes nedēļā. Sāc dienu ar vingrošanu, ritmisku rīta pastaigu, uzmundrinošu skrējienu vai izmet līkumu ar riteni. Dari jebko, kas Tev sagādā prieku, un kusties!

3. Parūpējies par savu emocionālo veselību
Garīgā veselība ir ļoti svarīgs labsajūtas priekšnosacījums. Lai uzlabotu savu emocionālo veselību, centies domāt pozitīvi, apgūsti jaunas prasmes, izmēģini meditāciju un kārtīgi izgulies. Tieši miegs nodrošina centrālās nervu sistēmas darbības līdzsvaru un stabilitāti. 

4. Izvēlies ētiskus un dabai draudzīgus produktus
Vēl viens solis ceļā uz dabai draudzīgāku un ētiskāku dzīvesveidu ir atbildīga iepirkšanās. Ja lasi šo blogu, iespējams, vegānisks dzīvesveids Tev nav svešs, tomēr, ja vēlies pievērsties tam nopietni, atceries, ka vegānisms neattiecas tikai uz ēdienu. Tas ir dzīvesveids, kas ietver ne tikai konkrētu uztura režīmu, bet arī atšķirīgu dzīves uztveri kopumā. Vairums veikalos pieejamo kosmētikas, ķermeņa kopšanas un sadzīves ķīmijas produktu tiek pārbaudīti uz dzīvniekiem, lai pārliecinātos, vai kāda no izmantotajām sastāvdaļām nav kaitīga cilvēkam.  Tāpēc iegādājoties skaistumkopšanas līdzekļus vai sadzīves ķīmiju, izvēlies produktus, kuri atzīmēti ar marķējumu „cruelty-free” un „vegan”, tādējādi atbalstot ētiski un atbildīgi ražotus produktus, kuri netiek izmēģināti uz dzīvniekiem un kuru sastāvā nav dzīvnieku izcelsmes vielas.

5. Pārskati savu garderobi un, iegādājoties jaunu apģērbu, iepazīsties ar sastāvu
Arī dzīvnieku izmantošana apģērbu ražošanā ir tikpat nežēlīga kā citās nozarēs. Par laimi – mūsdienās ir daudz ētisku alternatīvu, no kurām izvēlēties. Lielāko vegāniskās garderobes daļu var iegādāties jebkurā apģērbu veikalā, un vairums ikdienas apģērbu jau ir vegāniski. Arī daudzi apavi, jostas, somas un mēteļi ir ražoti no materiāliem, kas nav dzīvnieku izcelsmes. Iepērkoties izvēlies apģērbu, kura sastāvā ir mākslīgā āda un zamšs, kokvilna, korķis, poliuretāns, mikrošķiedras, lins, akrils, poliesters, pārstrādāta plastmasa, sintētiskie materiāli, bambuss, kaņepe, džinss, neilons, mākslīgās dūnas un termolīts.
Šie ir tikai daži ieteikumi, kuriem sekojot soli pa solim, iespējams mainīt savus ikdienas paradumus.

Ceru, ka šis raksts Tev palīdzēja un spēja iedvesmot uz pārmaiņām.

Uz tikšanos!